Lui wijven kip met patatjes

24 november 2010 § 1 reactie

Ik weet wel dat de regel geldt “foodfoto’s in den klaren nemen en wacht desnoods tot morgen”, maar die winterdonkerte wil niet meewerken en mijn maag protesteert LUID bij de tweede optie.

Dus maken we gewoon goed eten voor 4 personen en ge krijgt er nog een foto met effect bovenop!

Koken als het snel moet gaan of als het eens heel eenvoudig mag.

Lui wijven kip met patatjes

Wat heb ik nodig…

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 kippenbouten of -billen
  • +- 20 kleine aardappeltjes (krieltjesmodel), gespoeld, mét schil
  • sap van 1 citroen
  • verse munt
  • peper en zout
  • 10 cl water

Hoe doen we dat

Vet een ovenschotel in met 1 eetlepel olijfolie.

Schik de bouten in de schotel. Besprenkel ze met het citroensap, kruid met peper & zout en bedek ze met muntblaadjes.

Kerf langs boven én langs onder een kruis in de patatjes en schik deze rond de bouten. Bestrooi met peper en zout.

Besprenkel alles met de 2e eetlepel olijfolie.

Giet het water in de schotel.

Zet 45 minuten in een oven op 190°.

Dien op en werk af met nog wat munt. Wreed gemakkelijk en lekker!

Advertenties

Getagd: , , , , , ,

§ Een Reactie op Lui wijven kip met patatjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Lui wijven kip met patatjes voor Veetje.

Meta

%d bloggers liken dit: