Moussaka

8 september 2010 § Een reactie plaatsen

Even op reis tegen een lage prijs: moussaka uit Griekenland! Ik heb wat geprutst aan het recept dat ik vond op het grote www en het werd gesmaakt! Dus ik geef even mee hoe ik het maakte.

Veetjes Moussaka

Wat heb ik nodig…

… voor de MOUSSAKA

  • olijfolie
  • 2 courgettes, in sneetjes
  • 1 aubergine, in sneetjes
  • 2 tomaten, in sneetjes
  • 5 geschilde aardappels, in héle fijne plakjes
  • 1 rode ui, in snippers
  • 400 gram gehakt
  • 4 teentjes look, te persen
  • 2 dl light room
  • rozemarijn, peper en zout
  • 50 gram feta, verbrokkeld, gemalen of in schellekes

… voor de ROUX

  • klontje boter (+- 50 gr)
  • evenveel bloem
  • 1/2 halfvolle melk
  • 1 klein blikje tomatenconcentraat (= goeie eetlepel)

Hoe doen we dat

  • Smeer de ovenschotel in met wat boter. Leg de helft van de aardappels op de bodem van de schotel. Kruid met peper en zout en verdeel de helft van de geperste look er over. Giet de helft van de room over de patatjes.
  • Bak de courgettes en de aubergine aan in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Verdeel de helft van de groenten over de aardappels.
  • Stoof de ui in weinig boter. Voeg het gehakt toe en bak mooi bruin (rul). Kruid met peper en zout. Verdeel de helft van het gehakt over de groenten.
  • Maak de roux: smelt de boter en voeg al roerend met een klopper de bloem toe. Laat een minuutje pruttelen. Voeg al roerend de melk toe, tot de saus goed glad is. Voeg de tomatenpuree er bij en kruid me peper en zout. Verdeel de helft van de roux over het gehakt.
  • Herhaal het hele laagjessysteem.
  • Werk af met de schellekes tomaat. Bestrooi met aardig wat rozemarijn en verdeel de feta over de ovenschotel.
  • Zet 45 min in een voorverwarmde oven op 180 graden en smullen maar!
Advertenties

Getagd: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Moussaka voor Veetje.

Meta

%d bloggers liken dit: