Tagine!

18 augustus 2010 § Een reactie plaatsen

Wij houden van taginekes! Hier een heerlijk receptje dat Meneer Veetjes deze avond op ’t vuur zette.

Voor 2 personen, die eventueel willen delen met een kind of iemand met weinig honger.

Tagine ala Meneer Veetje

Wat heb ik nodig…

  • olijfolie
  • 4 gepelde tomaten, in blokjes
  • 1 citroen, in 4 plakjes
  • 8 kleine, geschilde aardappels, in halve maantjes
  • 2 rode uien, in ringen
  • 2 teentjes look, te persen
  • klein bakje champignons (hier kastanje champignons), in plakjes
  • 2 stukken pangasiusfilet
  • 1 zakje rijst
  • blikje tomatenconcentraat
  • kruiden zoals: kerry, gemberpoeder, paprikapoeder, harissa, peper, zout

Hoe doen we dat

Zet het vuur hoog. Gebruik aardig wat olijolie en fruit de ui en look hierin.

Voeg 1 tomaat toe en de champignons. Kruid met peper, zout, kerry, gember- en paprikapoeder.

Laat 2 minuten pruttelen en bak intussen, in een kleine pan, het tomatenconcentraat, samen met de rest van de tomaten en een theelepel harissa kort aan.

Voeg dit toe aan de tagine. Verdeel de aardappels gelijkmatig over de tagine, dek af en laat 25 minuten zachtjes koken op een klein vuurtje.

Voeg na 25 min de rijst toe en zorg dat deze goed ‘onder zit’ in het vocht. Leg bovenop dit alles de vis, kruid met peper en zout, vergeet de citroen niet op de vis te leggen en dek af voor nogmaals 25 min op een laag vuurtje, zonder je zorgen te maken over de kooktijd van de rijst.

Pruttel-pruttel later is dit alles héérlijk klaar om van te smullen!

Advertenties

Getagd: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Tagine! voor Veetje.

Meta

%d bloggers liken dit: