Vislasagne

13 augustus 2010 § Een reactie plaatsen

Ik kom er zelden toe om het deftig op te schrijven, maar hier toch eens een eigen receptje! Reken deze hoeveelheden voor 2 goede eters of 4 kieskouwers of 3 kameraden.

Veetjes Vislasagne

Wat heb ik nodig…

… voor de VIS

  • beetje boter
  • 3 mooie stukken vis (vb. Alsaka Pollak)
  • 1/2 citroen
  • peper/zout

… voor de SAUS

  • eetlepel olijfolie
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 blikje gepelde tomatenblokjes met basilicum
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • 1/2 citroen
  • peper/zout
  • 250 ml light room

… voor de ROUX

  • klontje boter
  • bloem
  • melk
  • peper/zout/nootmuskaat

… lasagne bladen uit een pakske – ovenschaal – gemalen kaas

Hoe doen we dat

Bak de vis in de boter en besprekel met het sap van de halve citroen. Breng op smaak met (redelijk wat) peper en een beetje zout. Zet de gebakken vis even terug weg.

Maak de saus. Snipper de ui en fruit in de olijolie. Voeg de geschilde en in blokjes gehakte wortel toe + de suiker. Goed omroeren en de tomatenblokjes toevoegen. Pers een halve citroen uit in de saus, kruid met de verse basilicum, peper/zout. Voeg de room toe en breng al roerend aan de kook. Plaats het dekseltje op het potje en laat een half uur pruttelen op een laag vuurtje.

Maak de roux. Smelt de boter en voeg, terwijl je met een garde (“ne klopper”) roert, beetje bij beetje de bloem toe tot je een stevig pap krijgt. Héél kort laten sudderen. Voeg, al kloppend met de klopper, zachtjes de melk toe tot de massa smeuïg dik is. Laat kort doorkoken en breng op smaak met peper/zout /nootmuskaat.

Neem de ovenschaal en strijk deze in met een beetje olijfolie. Bedek de bodem met de lasagnebladen. Overgiet met een laag roux. Neem wat vis en leg deze verspreid over de roux. Overgiet met groentensaus.

Herhaal dit alles tot de schaal vol is of alles op is… Eindig met een laag saus en strooi hier een laag kaas over.

Lasagne net voor er de kaas op gaat

Half uurtje in de oven op ongeveer 180 graden (elektrische oven) en ten aanval!

Het heeft daarnet toch wel erg gesmaakt hier thuis!

Advertenties

Getagd: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Vislasagne voor Veetje.

Meta

%d bloggers liken dit: