Tjaka!

13 juli 2010 § Een reactie plaatsen

Meneer Veetjes is ziek vandaag. En morgen ook. En de dag daarna vast ook. De dokter kwam, keek in de keel en schreef op een briefje dat hij tot zondag al thuis moet blijven. Alles zit ontstoken in die keel. Dus nu slaapt hij, veel en goed. Ik laat hem liggen en hoop op een snel herstel. Daarom ging ik ijsjes halen, want de dokter zei dat koude dingen helpen en ondanks de dichtgeslibde keel gaat ijs er altijd in.

Hoe dan ook, vandaag ben ik – naar onbekende normen – heel stil zodat hij niet wakker wordt. Ik ruim wat op in huis of zit buiten op het terras een praatje te slaan met Flor, de hond, die ook zijn best doet om stil te zijn. Tot er plots een vreemde jongen door de tuin kwam aangestrompeld. Flor riep heel luid “hallo!” en ik liep zo snel mogelijk naar het hekken, want dat had de jongen laten openstaan. Wat wel te begrijpen valt aangezien hij verdween achter een hele grote doos. ‘Pakje!’

Nu komen er wel veel pakjes bij ons toe – dat hoort bij het bijberoep van Meneer Veetjes – maar die pakjes zitten meestal in bescheiden doosjes of dikke enveloppen, maar niet in kleine-frigo-achtige-dozen! Geweldig en geen idee wat er in zat! Handtekening zetten, vriendelijk sorry zeggen voor Flor en enthousiast de doos in duiken!

Wat een vreugde toen ik doorhad wat er in zat. Onze kayak is toegekomen! Yes baby! Bootje varen op de vijvers. Want hier zijn veel vijvers. Vooral grote en hele mooie.

Ook de jongens vonden vorige week dat vijvers dienen om op te varen. Dus de rekensom werd snel gemaakt:

Mooie vijver met mysterieuze eilandjes in + goed weer + avonturiers van het eerste uur = nood aan een boot.

Enkele uren, praktisch overwegingen – een houten kayak is veel mooier, maar daar is nu nog geen plek voor – en klikken op het internet later, had Meneer Veetjes beet! Een buitenkans voor een nieuwe, opblaasbare kayak! Volgens de uitleg van ‘marine kwaliteit’ – dus drijven zal hij vast al doen -, 4 meter lang, 2 zitjes en voorzien van peddels. Klik, check, gekocht en vandaag afgeleverd in deze grote doos!

Zonde toch dat Meneer Veetjes zich zo slecht voelt vandaag. ’t Zou zo leuk zijn om straks te gaan varen, maar tot de tijd dat hij beter is of wakker wordt, wacht de doos buiten. Ze is te zwaar om op te tillen, maar ondanks alles vind ik het wél nu al enorm spannend!

Advertenties

Getagd: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Tjaka! voor Veetje.

Meta

%d bloggers liken dit: