Changement de décor

10 juli 2010 § Een reactie plaatsen

Ja, het was warm vandaag. Een eufemisme als de temperatuur, want het was broeierig, héét, en zonder meer had de temperatuur uit de Kalahari woestijn zich vergist met ons Belgenland. Nu ziet de Kalahari er vooral droog uit en versta ik de vergissing, want onze tuin is na enkele open- en toedoenerij er niet bepaald op vooruitgegaan. Wat eerst groen was – vrij basic, dat klopt – is nu herleid tot zand, zand en nog eens zand. Oordeel zelf, maar dit kan je géén groene oase van rust noemen:

En toch, de aanhouder wint en vandaag had ik besloten om het gezellig te maken in de tuin. Dus mijn ma-maatje werd opgetrommeld – Meneer Veetjes was uit werken – en alles werd letterlijk en figuurlijk uit de kast gehaald. Met enkele kleine middelen walt ook al wat aan te vangen, niet. Dus terwijl we onder de gloeiende zon elke druppel water uit ons lijf perste, kwam er stilaan verandering in de zaak. En na enkele uurtjes passen, meten, herzetten en zweten vonden we het resultaat geslaagd! Tijdelijk, maar heel gezellig.

Helemaal klaar om ingewijd te worden met een wijntje en een etentje, ware het niet dat, in tegenstelling tot in de Kalahari, het weer omsloeg naar Belgische normen… Bakken regen! Ach ja, je kan niet alles hebben, en zo is het meeste stof er al eens af. Nog een beetje langer wachten en we kunnen ooit aan ons tuinontwerp beginnen. Floorplanner hielp alvast om de eerste ideeën uit te werken. De vingers kriebelen al hevig, maar eerst nog wat stof vreten en genieten van de tussentijdse oplossing die we vandaag creëerden.

Advertenties

Getagd: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Changement de décor voor Veetje.

Meta

%d bloggers liken dit: